2021-11-20 11:26:44• hírek • Bede Emőke

Végre személyesen is találkozhatott vér szerinti testvéreivel a Szatmárnémetiből örökbe fogadott férfi

Fotó: a1.ro
Fotó: a1.ro

Minden bizonnyal még olvasóink is emlékeznek arra a fiatalemberre, aki idén januárban a közösségi oldalak erejében bízva kért segítséget ahhoz, hogy megtalálhassa vér szerinti rokonait, akiket eddig soha nem ismerhetett meg személyesen.

A családját kereső fiatalember Írországból üzenve vette fel a kapcsolatot a The never forgotten Romanian children nevű Facebook-oldallal, mely az elmúlt öt-hat évben már több mint 1.000 örökbefogadott gyermeknek segített felkutatni rég nem látott szeretteit. „Üdvözlet Írországból. Szüleim Romániából fogadtak örökbe, és most nagyon szeretném megtalálni a biológiai családom is. Szatmárnémetiben születtem 1990. július 14-én Naga István (valószínűleg Nagy) néven. Nem ismerem vér szerinti szüleim nevét, és abban sem vagyok biztos, hogy az enyémet így kell helyesen írni. Kérem önöket, osszák meg minél többen e bejegyzést, hisz a családom megtalálása mindennél többet jelentene nekem. Köszönöm a támogatást” – írta akkor üzenetében a fiatalember.


Azt azonban, hogy alig egy hét alatt eredményre jut a kutatás, talán ő maga sem gondolta volna, hiszen pár napon belül kiderült, hogy Stefan J. Doyle, a szóban forgó fiatalember valóban városunk szülötte, Nagy Istvánként itt látta meg a napvilágot 1990-ben. S noha akkor szülei az örökbe adás mellett döntöttek, most, 31 évvel később nem zárkóztak el gyermekük elől, sőt kapcsolatuk azóta is nagyszerűen alakul.


Stefan legnagyobb szenvedélye a családja mellett egyértelműen a zene, épp ezért roppant büszke arra, hogy itt, a világnak rengeteg kiváló zenészt adó Romániában, s azon belül is Szatmárnémetiben született. Tehetségére és sokakat megindító történetére pedig az X-Faktor romániai kiadásának szerkesztői is felfigyeltek, és úgy döntöttek, hogy meghívják a fiatal férfit a verseny idei, immár tízedik szériájába.
 


Stefan azóta sikeresen továbbjutott a válogatóból a mentortáborba, azaz péntek este már azért énekelt, hogy hamarosan az élő show-ban is viszontláthassuk őt. A péntek esti adásban Stefan Phill Colins In the air tonight című dalát adta elő, mely során nem csak az énektudásával, hanem zongora- és dobjátékával is levette lábáról a zsűrit. Nem ez volt viszont az est egyetlen fénypontja számára, ugyanis három évtized után végre személyesen is találkozhatott vér szerinti testvéreivel. A műsor készítői felvették a kapcsolatot a szatmári családdal, s Stefan hat testvére - három fivére és három húga - közül négyen úgy döntöttek, személyesen is támogatásukról biztosítják az énekest.


Miután a testvérek kibontakoztak egymás öleléséből, Stefan öccse elárulta, hogy sajnos a szülők és az egyik fivér jelenleg külföldön tartózkodnak, ezért nem tudtak személyesen eljönni az eseményre. Ennek ellenére küldtek egy levelet, melyben azt ígérték, mindent elkövetnek annak érdekében, hogy végre ők is találkozhassanak vele, illetve arról is biztosították gyermeküket, hogy ezentúl mindvégig mellette állnak majd. Mint egyébként kiderült, nem Stefan a családban az egyetlen, akit kiváló énekhanggal áldott meg a sors, ugyanis az édesapjának és legidősebb fivérének is jutott a tehetségből. S noha ők nem tudtak belőle komoly zenei karriert kovácsolni, mindannyian bíznak benne, hogy Stefannak, akire már így is roppant büszkék, ez is sikerülni fog.


Stefan egyébként kiválóan teljesített a mentortáborban, így Loredana számára is felajánlott egy helyet a következő fordulóban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: